top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Hoeveel betaalt u voor een huishoudhulp?

Bijgewerkt op: 5 jan.

Geniet van het belastingvoordeel op dienstencheques

Iedereen droomt wel eens van ondersteuning bij zijn of haar huishoudelijke taken. Strijken, koken, poetsen of boodschappen doen: dat zijn allemaal taken die veel van u vragen. Maar wist u dat huishoudhulp helemaal niet zo duur hoeft te zijn? In deze blog geeft Marin bv een overzicht van waar u allemaal op moet letten.


Belangrijk om weten is dat u dienstencheques moet aankopen als u van onze huishoudhulp wilt genieten. Dat kan bijvoorbeeld via Sodexo. U moet er minimum tien in één keer kopen en hebt de keuze tussen elektronische of papieren dienstencheques. Per jaar kunt u maximaal vijfhonderd dienstencheques kopen. De eerste vierhonderd koopt u dan voor € 9 per stuk, de laatste honderd voor € 10 per stuk. Dat geldt per volwassen lid van het gezin. Een typisch gezin met twee ouders en twee kinderen kan dus in totaal duizend dienstencheques per jaar kopen.


Vindt u € 9 of € 10 per dienstencheque een hoop geld? Bedenk dan dat u op dienstencheques een belastingvermindering van 20% krijgt. Dat betekent dat u de aankoop van dienstencheques ingeeft op uw belastingaangifte. Doet u dat, dan kost een dienstencheque door dit fiscale voordeel slechts € 7,20 in plaats van € 9, met een maximum van 169 dienstencheques. Op het totale bedrag van € 1.521 voor 169 dienstencheques (à € 9 het stuk) mag u dus € 304 aftrekken.

Marin bv uit Rillaar poetst bij u thuis alsof het voor ons eigen huishouden is

Marin bv uit Rillaar is uw poetsdienst in de regio Leuven, Aarschot en Rillaar. Wij poetsen en strijken bij u thuis alsof het voor ons eigen huishouden is. Wist u dat we voor een uur strijkwerk één dienstencheque vragen? Hierbij kunt u rekenen op ervaren en professioneel personeel. Ook voor algemeen poetswerk en huishoudelijk werk bieden we opgeleide medewerkers. U doet dan ook met een gerust hart een beroep op ons voor poetsen, strijken, boodschappen, koken en klein naaiwerk. We komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken. Bel ons vandaag nog voor een eerste kennismaking!

108 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page